Sorteren op

1-36 van 627 producten

Waarom kiezen voor een design vloerlamp in je interieur?

Vloerlampen zijn om verschillende redenen een aanwinst voor je interieur. Ze brengen vooral veel sfeer. Helemaal wanneer je voor een exemplaar gaat met een dimfunctie. Zoals de Mañana vloerlamp van Design House Stockholm of Artemide Tolomeo Mega Terra vloerlamp. Een vloerlamp kan ook goed werken als functioneel licht om bijvoorbeeld bij te lezen. Het is dan handig als je de lichtbundel kunt richten in de gewenste richting. Een populaire lamp die dat kan is de designklassieker Grossman Grasshopper van Gubi. Deze lamp gaat al heel wat jaren mee, maar ziet er nog altijd modern uit. Als laatst is de vloerlamp, misschien nog wel het meest van alle lampensoorten, ook een echt object in huis. Hij neemt over het algemeen aardig wat ruimte in. Een aantal vloerlampen zijn zelfs zo decoratief dat ze haast als kunstobjecten door het leven gaan. Denk aan de Horse lamp van Moooi of Oda lamp van Pulpo.

Design vloerlampen kiezen doe je zo

Bij Flinders hebben we veel verschillende vloerlampen voor in huis. Zo zijn er glazen, stalen en chromen vloerlampen. Maar ook vloerlampen van kunststof, hout of Aziatisch papier. We hebben zelfs vloerlampen voor buiten. Deze zijn gemaakt van materiaal dat bestand is tegen regen en vuil. Neem bijvoorbeeld de Edison the Grand van Fatboy en IC F1 Outdoor van Flos. Naast het materiaal kun je ook onderscheid maken op basis van de herkomst. Zo zijn er veel moderne lampen van eigen bodem, maar ook klassiekers uit Italië en minimalistisch design uit Scandinavië. Je kunt natuurlijk ook op een specifiek(e) merk of woonstijl zoeken. Kijk bij het kiezen goed naar de specificaties en praktische informatie van de lamp. Zo weet je bijvoorbeeld welke afmetingen, fitting en lichtbron de lamp (nodig) heeft. Je komt er dan ook achter of je de vloerlamp kunt dimmen. Door dit te doen kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. We hebben extra informatie en tips over verlichting voor je gebundeld.

Keuze uit diverse typen design vloerlampen

Je hebt de keuze uit verschillende typen design vloerlampen. Allereerst zijn er vloerlampen met naar beneden schijnend licht. We noemen dit ook wel de downlighter. Deze lampen geven gericht licht op een bepaalde plek. Dit type lamp is ideaal te gebruiken als leeslamp naast een fauteuil, bankstel of bed. Het tegenovergestelde type is de uplighter. Dat is een vloerlamp met naar boven schijnend licht. Deze vloerlampen geven mooi indirect licht en verlichten -als het goed is- de hele ruimte. De Toio vloerlamp van Flos is daar een voorbeeld van. Ten slotte is er de vloerlamp met uplight en downlight, zoals de Fork vloerlamp van Diesel voor Foscarini. Vloerlampen die het licht naar boven en beneden schijnen, bieden zowel gericht licht als basisverlichting. Het licht naar boven zal via het plafond door de hele kamer worden verspreid. Tegelijkertijd zorgt het licht naar beneden voor gericht licht dat prima dienst doet als leeslamp. Bedenk goed welk versie jouw lichtplan thuis helemaal compleet maakt.

Design vloerlampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle vloerlampen van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar vloerlampen van een specifiek merk en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Vloerlampen
Filters
Merken
Productsoort
Fitting
Bediening
Oplaadbaar
Ontwerper
Meer tonen
Kleur
Lichtrichting
Woonstijl
Lichtbron meegeleverd
Hoogte verstelbaar
Kleurtemperatuur
Dimbaar
Prijs
Waterdichtheid
Geschikt voor
Snoerlengte
Herkomst
Wattage