Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Octo collectie Octo collectie

Hanglampen Hanglampen

Secto collectie Secto collectie

Sorteren op 1-34 van 34 producten Sorteren op 1-34 van 34 producten Terug naar boven

Van Secto Design naar Secto hanglamp

Tuula Jusélius is het brein achter Secto Design. Toen zij in 1995 ontwerper Seppo Koho ontmoette, wisten zij allebei meteen dat het goed zat. Een gedeelde passie voor Scandinavisch design en het werken met hout, zorgde ervoor dat Koho ging ontwerpen voor de nog jonge onderneming van Jusélius: Secto Design. De eerste producten van dit designlabel waren innovatieve meubels gemaakt van gelamineerd hout, ook wel ‘lijmhout’ genoemd. Om hun inrichting compleet te maken, zochten klanten van Secto Design tevergeefs naar bijpassende lampen van hetzelfde materiaal. Zo ontstond de eerste lamp van dit merk: de Secto 4200 hanglamp. Deze lamp is de inspiratie geweest voor vele ontwerpen nadien, zoals de Secto 4201 hanglamp, de Secto 4220 tafellamp en de Secto 4210 vloerlamp. Bekijk hier onze 10 top Flinders hanglampen.

Secto Design: één ontwerper, zeventien ontwerpen

De hele collectie van Secto Design is van de hand van ontwerper Seppo Koho. Hij was nauwelijks afgestudeerd als architect toen hij in 1995 aan de slag ging voor Secto Design. Vanaf 2002 besloot dit designlabel zich helemaal toe te leggen op het ontwerpen en produceren van lampen in plaats van meubels. Zo werd de hele collectie van dit merk de verantwoordelijkheid van ontwerper Seppo Koho. Zijn achtergrond als architect zie je dan ook terug in alle lampen van Secto Design. Koho behandelt iedere lamp als een individuele ‘ruimte’ die een uitnodigende sfeer creëert dankzij gefilterd licht. De lijmhouten onderdelen van de lampen zijn dan ook zo met elkaar verbonden dat zij voor de perfecte lichtval zorgen. Populaire ontwerpen van Secto Design zijn de Octo 4240 hanglamp, de Atto 5000 hanglamp, de Victo 4250 hanglamp en de Owalo 7010 vloerlamp.

Van berk tot kunstwerk

Als typisch Fins merk stelt Secto Design de berk centraal. Vanwege het knoestvrije fineerhout is deze boom met wit schors ideaal voor de handmatige productie van lampen. De bladen van de lampen van Secto Design zijn gemaakt van gecertificeerd berkenfineer. Het samenpersen, snijden en lijmen van dit hout gebeurt allemaal in Finland. Als de lamp eenmaal af is, is het echt een plaatje om te zien. Het luchtige karakter en de bijzondere manier waarop het berkenhout het licht weerkaatst, maken de Secto Design lampen tot ware eyecatchers. Bovendien heeft Secto Design milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. Niet alleen raden zij het gebruik van energiezuinige lampen als ledlampen aan, maar besteden ze ook aandacht aan het scheiden en recyclen van afval. Een mooi voorbeeld hiervan is de Magnum 4202 hanglamp.

Succesnummers van Secto Design

De lampen van Secto Design zijn stuk voor stuk prachtig om naar te kijken. Secto Design heeft hanglampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen in haar collectie. Binnen de collectie kunnen we diverse series onderscheiden, zoals de Secto, Octo en Aspiro lampen. De Secto 4201 hanglamp is één van de opvolgers van het eerste ontwerp van Seppo Koho. Dankzij de kleinere afmetingen (45 centimeter hoog in plaats van 60 centimeter) is de Secto 4201 ook geschikt voor ruimtes met een lager plafond. Met zijn smalle bovenlijf en breed uitlopende onderkant wordt het licht prettig verdeeld. Bovendien is de Secto 4201 hanglamp verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en geschikt voor een lichtbron met normale fitting. Dit geldt ook voor de Octo 4240 hanglamp. Deze schitterende hanglamp is maar liefst 68 centimeter hoog en heeft op het meest brede punt een doorsnede van 54 centimeter. Ondanks zijn afmetingen oogt de Octo 4240 licht en luchtig. De ronding zorgt bovendien voor een bijzondere lichtval.

Secto Design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Secto Design. Dat betekent dat wij alle Secto Design lampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw lamp van Secto Design veilig en vertrouwd online bestelt.